Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wodzionka-śląska zupa.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 litry
ząbki czosnku kilka
sól do smaku
smalec łyżka
pieprz do smaku
chleb czerstwy 3-4 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Wodzionka-śląska zupa.

Chleb trzeba pokroić w kostkę, siekamy czosnek. Wodę zagotowujemy i dodajemy do niej posiekany czosnek. Chleb nakładamy na talerz i zalewamy gorącą wodą przyprawiamy solą i pieprzem możemu dodać łyżke smalcu do zupy. Mimo, że zupa bardzo uboga to jednak smaczna i szybka:-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 31.01.2011 08:50
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak