Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

włosko-polskie smaki - spaghetti z kiebłasą, boczkiem i cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

CHUDA KIELBASA 1 szt.
cebula 1 sztuka
parmezan 70 gramów
papryka 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
spaghetti 1 opakowanie
boczek 200 chudy
ser gouda 100 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: włosko-polskie smaki - spaghetti z kiebłasą, boczkiem i cebulą

1. Kiełbasę, boczek pokroić w kostkę.
2. Cebulę pokroić w piórka.
3. Paprykę i pomidor pokroić na duże kawałki.
4. Kiełbasę, boczek, cebulę, paprykę i pomidor podsmażyć na patelni.
5. Spaghetti ugotować w osolonej wodzie.
6. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem.
7. W naczyniu umieścić spaghetti i wymieszać go z plasterkami goudy. Na makaron wyłożyć warzywa z wędlinami.
8. Całość posypać parmezanem.
9. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak