Włoskie Tiramisu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

    5 szt.
  • cukier puder

    10 dkg
  • mascarpone

    50 dkg.
  • likier amaretto

    80 ml.
  • mocna zimna kawa

    400 ml.
  • kakao do posypania

    3 łyzki
  • biszkopty podłużne

    20 dkg.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć mikserem z cukrem pudrem i dodawać po łyżce mascarpone. Kawę połączyć z amaretto. Biszkopty zanurzać w kawie krótko i układać w foremce warstwami . Pierwszą posypać kakao. Rozsmarować połowę masy i tak samo postąpić z druga warstwą biszkoptów. Wyłożyć pozostały krem i wierzch posypać reszta kakao. Schłodzić w lodówce ok. 2 godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monia87 08.03.2012 15:03
lubię :)
Marek6 24.09.2011 01:48
super ;)
daria899 06.04.2011 14:09
pycha
zajaczekjz 07.11.2010 09:17
Super Pychotka:)
Grażyna13 26.09.2010 10:08
Co za pyszności !
Dorota76 08.09.2010 14:32
Pyszne uwielbiam tiramisu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat