Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoskie ragout do makaronów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gotoane 300 gram
masło 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
cebula 1 szt.
pomidory 300 gram
rosół 0,5 szkl.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie ragout do makaronów

Mięso zemleć lub drobniutko posiekać . Cebulę pokroić w drobną kostkę, pomidory, jeśli używamy świeżych – sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, usunąć pestki i nadmiar płynów. Pomidory z puszki lekko rozgnieść widelcem.
W rondelku rozgrzać masło z oliwą, dodać cebulę i natkę, zeszklić na małym ogniu, nie rumienić. Dodać mięso, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podgrzewać, stale mieszając, na małym ogniu ok. 10 minut. Następnie dodać pomidory i rosół, przykryć i gotować jeszcze ok. 40 minut. Doprawić pokruszoną papryczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 12.01.2012 15:22
pyszne
cukiereczek 11.03.2011 08:51
Same wspaniałe przepisy i piękne zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak