Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoskie pappardelle z szynką parmeńską

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 200 g - papardelle
oliwa 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
szynka parmeńska suszona 5 plastrów
masło 1 łyżka
śmietana 30% 150 ml
orzechy włoskie 5 szt.
parmezan starty 50 gram
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól 1 łyżeczka
woda 3 l.
sól do smaku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie pappardelle z szynką parmeńską

Na oliwie usmażyć pokrojony czosnek, dodać pokrojoną szynkę (bez skórki) i pokrojone orzechy. Smażyć przez ok. 1 minutę cały czas mieszając.
Dodać śmietankę, podgrzewać przez chwilę i doprawić do smaku solą i pieprzem.Makaron ugotować w osolonej wodzie. Wymieszać makaron z masłem i częścią sosu. Polać sosem podczas nakładania i posypać parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak