Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoskie krakersy o smaku pizzy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gotowe ciasto do pizzy 400g
żółtko jajek 1szt
mąka (+do posypania blatu) garść
ziarna kminku 2 łyżki
migdały siekane 2 łyżki
ziarna maku 2 łyżki
pestki słonecznika 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie krakersy o smaku pizzy

Piekarnik nagrzać do 220 stopni, blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować ciasto do grubości ok. 4 mm. Mocno rozbełtać żółtko z 2 łyżkami wody. Posmarować nim ciasto i pokroić na kwadraty wielkości boku 6 cm. Posypać kwadraty mieszanką kminku, maku, migdałów i słonecznika. Ułożyć je na blasze i piec 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak