Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoskie cannelloni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz:
mięso mielone ok60 dag
ryż 1 woreczek ugotowanego
cebula 1 szt mniejsza
jajko 1 szt mała
sos
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek mały
ketchup 5-6 łyżek
woda ok3 szkl
oregano 1 kopiasta łyżeczka suszonego
sól
pieprz
cukier
Dodatki:
cannelloni 1 op
ser żółty ok 1 szkl startego

Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie cannelloni

Do mięsa mielonego dodać drobno pokrojoną cebulę i ryż .Wbić jajko i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem napełnić makaronowe rurki i Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Połączyć składniki sosu(wody może być troszkę mniej),doprawić do smaku i zalać przygotowane cannelloni . Zasypać serem i zapiekać ok 35 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.07.2017 15:43
smaczne jedzonko
Bożena Matuszczyk 03.07.2017 12:27
Pyszności;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak