Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

włoski misz-masz ze szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 100 g
szpinak 200 g
czosnek 2 zabki
boczek 200 g
cebula 1
pomidory 5
ser mozzarella 50 g
parmezan do smaku
śmietana 12% 2 łyzki
maślanka 2 łyzeczki
papryczka piri-piri 1 szt
oregano do smaku
bazylia do smaku
oliwa 5 łyżek
pesto 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: włoski misz-masz ze szpinakiem

Na oliwie podsmażam szpinak z czosnkiem, dodaję pomidory, papryczkę i przyprawy. Na oddzielnej patelni podsmażam boczek z cebulką na ładny kolor.
Kilka łyżeczek sosu pesto mieszam z maślanką i śmietaną.
Makaron spaghetti gotuję al dente w osolonej wodzie z kropla oliwy.
Podsmażony boczek łączę ze szpinakiem, do całości dodaję sos. Mieszam i podgrzewam na wolnym ogniu.
Sos wykładam na makaron. Na sam wierzch kroje drobno plastry pomidorów, posypuje parmezanem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 18.08.2013 22:11
bardzo fajny
malaczarna23 29.11.2012 09:17
super danie
Kas2 15.08.2012 17:20
ciekawie, ale i na pewno smacznie
Renata22 23.07.2012 23:16
świeży, ale mrozony też może być
BeataJ 23.07.2012 22:25
z pewnościa pyszne ... szpikak świeży czy mrożony?
iziona 23.07.2012 08:11
Oj zapowiada się smacznie
foczka-ks 22.07.2012 22:39
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak