Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska zupa kalafiorowa

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Dlaczego włoska? Bazylia, pomidory tak nam się kojarzą. Serio? Wyszła boska <3

Składniki:

Składniki:

żeberka wędzone 500 gramów
marchewki 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler korzeniowy 1 sztuka
ziemniak 4 sztuki
ząbki czosnku 2 sztuki
posiekane listki tymianku 2 łyżki
Liść lubczyku suszony Prymat 1 garść
estragon 1 garść
kalafior 1 sztuka
bazylia świeża 1 garść
siemię lniane 2 łyżki
parmezan starty 0.5 szklanki
passata pomidorowa 500 mililitrów
liście kalafiora 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska zupa kalafiorowa

Mięso i pokrojone warzywa (oprócz kalafiora i jego liści), zalewamy zimną wodą, dodajemy zioła, łyżeczkę soli, doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy kwadrans, wyjmujemy mięso. Studzimy i oddzielamy od kości. Ponownie wrzucamy do zupy razem z kalafiorem i liśćmi, gotujemy 10 min, dodajemy passatę, siemię lniane, starty parmezan, gotujemy 15 min., cały czas mieszając. Łączymy z posiekaną bazylią, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak