Włoska pomidorówka z fasolą

Włoska pomidorówka z fasolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartki z kurczaka

    2 szt
  • pomidory w puszcze bez skóry

    2 puszki
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól, pieprz

  • marchew

    2 szt
  • makaron

    200 g
  • fasola

    1 puszka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Włoska pomidorówka z fasolą

Mięso zalać wodą, zagotować. Dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę marchewki. Pomidory zmiksować wraz z zalewą przy pomocy blendera. Cebulę i czosnek, posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Wraz z pomidorami dodać do zupy. Fasolę odsączyć, opłukać i dodać do wywaru. Gotować ok. 30min na małym ogniu. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Wyjąć mięso. Makaron ugotować w osolonym wrzątku, odsączyć, dodać do zupy. Nalewać porcje na talerze, wierzch posypać świeżo posiekaną natką pietruszki lub odrobiną startego sera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Iwusia 10.10.2013 23:39
takiej smacznej zupki jeszcze nie jadłam
Łucja 09.10.2013 15:45
pyszna zupka :D
Kolorowa 07.10.2013 21:09
pyszności ;)
Czarnula87 07.10.2013 19:11
pyszna zupka
aniagdz 07.10.2013 17:43
fajna a w jakim sensie włoska?
Sylwia26 07.10.2013 17:02
ale smakołyki :)
2milutka 07.10.2013 17:00
niby prosta zupka ale jaka fajna w smaku:)
Smaczna_B 07.10.2013 16:46
wzrokowo super , zapewne w smaku również pyszna
jussta 07.10.2013 16:37
fajny pomysł
marcia7 07.10.2013 16:27
ciekawa zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat