Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska piada z kurczakiem na ciepło

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Piada

mąka pszenna 250 g
woda 100 ml
olej 40 ml
sól 0,5 łyżeczki

Farsz

filet z kurczaka 500 g
Przyprawa do mięs Prymat
cebula czerwona 1 szt
warzywa na patelnię z suszonymi pomidorami 250 g
keczup 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska piada z kurczakiem na ciepło

Do miski przesiewamy mąkę. Olej podgrzewamy w mikrofali (musi być delikatnie ciepły). Wodę solimy. Wszystko przelewamy do mąki i zagniatamy jednolite ciasto. Ciasto dzielimy na 4 i wałkujemy koła o średnicy 25 cm. Pieczemy je na rozgrzanej patelni (bez oleju), każdą stronę około 25 sekund. Powinny pojawić się brązowe pęcherzyki.
Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do mięsa. Czerwoną cebulę kroimy w piórka. Do garnka z rozgrzaną odrobiną oleju wrzucamy cebulę, kurczaka i mieszankę warzyw. Mieszamy. Dodajemy keczup i przyprawiamy. Dusimy do miękkości. W razie potrzemy możemy podlać wodą.
Farszem napełniamy przygotowaną piadę.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 09.01.2015 12:08
fajne danie
Justi2401 09.01.2015 10:19
Moje smaki ;)
bietka 09.01.2015 09:59
bardzo smakowite jedzonko :)
Ewelina1991 09.01.2015 09:16
pyszności!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak