\"Włoska\" pasta fasolowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    200 g
  • pomidory krojone z puszki

    100 g
  • czosnek

    4 ząbki
  • oliwa

    1 szklanka
  • sól morska

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • bazylia

    do smaku
  • cząber

    do smaku
  • tymianek

    do smaku
  • chili

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć, zagotować do miękkości i zmielić w blenderze. Dodać odcedzone pomidory, wymieszać. Oliwę wymieszać z przyprawami i zgniecionym czosnkiem. Dodawać mieszaninę do pasty cały czas mieszając aż powstanie gładka maź.
Jeżeli pasty nie zużywamy od razu wkładam ją do plastikowego pojemnika i cieniutko polewam oliwą żeby nie schła. Można trzymać w lodówce do tygodnia w ten sposób.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 12.01.2014 00:08
wygląda apetycznie
sunnymood 27.06.2012 10:19
extra
caralajna 11.02.2012 21:21
wow! rewelacyjna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat