Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska kapusta z polędwicą łososiową

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 kg
polędwica 35 dag
koperek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska kapusta z polędwicą łososiową

składniki:
1 kg włoskiej kapusty
35 g polędwicy łososiowej
1 pęczek koperku
sól do smaku
pieprz do smaku

Kapustę włoską szatkujemy, przekładamy do garnka, podlewamy wodą solimy i gotujemy przez około 15 minut - odcedzamy wodę która pozostała, podlewamy świeżą i dusimy. Polędwice kroimy w kosteczkę, dodajemy do kapusty - dusimy całość 10 minut. Koperek siekamy (troszkę zostawiamy do dekoracji) dodajemy do kapusty mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 09.03.2014 18:25
musi być smaczna:)
patryska76 09.03.2014 10:12
Pyszne danie ;-)
Kejti 09.03.2014 09:04
Poczęstuję się :-)
Magula 09.03.2014 08:41
Ciekawy przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak