Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska frittata z cebulą i papryką

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
cebula biała 2 szt
jajko 4 szt
ser żółty 10 dkg
sól do smaku
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska frittata z cebulą i papryką

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Posypać słodką papryką i zeszklić. Dodać pokrojoną w paski paprykę i smażyć aż zwiędnie.
Krok 1 - Włoska frittata z cebulą i papryką foto
2
W misce roztrzepać jajka z dodatkiem soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Dodać starty na tarce ser i wymieszać.
Krok 2 - Włoska frittata z cebulą i papryką foto
3
Jajka wylać na patelnię i smażyć na niewielkim ogniu 3-4 minuty bez mieszania, aż jajka się zetną i będą od spodu złoto-brązowe. Przy pomocy talerze przewrócić frittatę na drugą stronę i podsmażyć.
Krok 3 - Włoska frittata z cebulą i papryką foto
4
Zsunąć na talerz, udekorować listkami bazylii i gotowe :)
Krok 4 - Włoska frittata z cebulą i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czarrna 07.03.2014 19:07
Polecam, zawsze to ciekawa odmiana na śniadanie :)
Monia 07.03.2014 13:39
Wygląda prawie jak pizza :)
Lidzia 07.03.2014 05:21
Mniamuśna.
mariel78 06.03.2014 22:54
świetny pomysł na śniadanko
drmaciej 06.03.2014 22:07
podoba mi się
sylwia_sl 06.03.2014 22:00
bardzo lubię frittaty a ta wygląda wyjątkowo apetycznie
adelajda 06.03.2014 21:49
na śniadanko super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak