Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska Bruschetta

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory dojrzałe 3
bazylia świeża ok.10 listków
czosnek 1 ząbek
sól
pieczywo pszenne 4-5 kromek

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska Bruschetta

Kroki postępowania

1
Dojrzałe pomidory kroję w nie za dużą kostkę.
Krok 1 - Włoska Bruschetta foto
2
Dodaję posiekane liście bazylii. Lekko przyprawiam solą i pieprzem mielonym.
Krok 2 - Włoska Bruschetta foto
3
Chleb rumienię w tosterze lub na patelni. Patelnię najlepiej przetrzeć wcześniej pędzelkiem z oliwą. Zamiast chleba można wykorzystać inne pieczywo, np. bagietkę.
Krok 3 - Włoska Bruschetta foto
4
Ciepłe jeszcze pieczywo nacieram przekrojonym ząbkiem czosnku i nakładam mieszankę pomidorów z bazylią.
Krok 4 - Włoska Bruschetta foto
5
Całość polewam dobrej jakości oliwą. Od razu podaję.
Krok 5 - Włoska Bruschetta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 30.07.2013 14:31
bardzo smakowita
Kuchenka 30.07.2013 09:34
ciekawa odmiana wersji kanapki z pomidorem,
Papryczka 30.07.2013 08:43
bardzo smaczna
Ola1984 30.07.2013 08:30
Uwielbiam włoską bruschettę :) Pomidory idealnie komponują się z czosnkiem i bazylią, a to wszystko podane ma chrupiącej kromeczce :)
2milutka 30.07.2013 08:09
super smaczna przekąska
adelajda 30.07.2013 07:24
moje smaki
jasiek 30.07.2013 01:19
uwielbiam jako przekąskę
Róża1 30.07.2013 00:00
wspaniały pomysł, na orginalną potrawę:-)
Aannkaa82 29.07.2013 22:11
Bardzo smaczna przekąska ;)
iwi 29.07.2013 21:58
Olbrzymi plus
Krzysztof15 29.07.2013 21:39
super lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak