Przepis i sposób przygotowania na: Włoch w Meksyku czyli Tortilla z indykiem i warzywami po włosku
Łyżkę oliwy, sok z limonki, kilka listków bazylii, ząbek czosnku zmiksuj na gładką masę.
Mięso umyj, opłucz, pokrój w kostkę, przełóż do miseczki., zalej marynatą i odstaw na 15-20 minut.
Cukinię pokrój na cieniutkie plasterki. Pieczarki w ćwiartki, suszone pomidory i cebulę w paseczki.
Rozgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj mięso, smaż na dużym ogniu około 5 minut. Zdejmij mięso z patelni.
Wrzuć cukinię, podsmaż chwilę, dodaj resztę warzyw. Posól, smaż przez około 10 minut, włóż mięso z powrotem na patelnię, popieprz, wymieszaj
Mozzarellę pokrój na małe kawałki.
Na tortilli ułóż farsz, na nim mozzarellę. Zwiń.