Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Własna zapiekanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki paluchy 2 szt
pieczarki 5 szt
cebula 1 szt
ser starty na tarce
papryka 1/2 szt
salami ok.6 plasterków
przyprawy do smaku
olej do podpieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Własna zapiekanka

Wszystkie warzywa drobno pokroić i dusić na oleju, następnie doprawić np. vegetą i pieprzem i wymieszać. Bułeczki rozciąć wzdłóż posypać je startym serem i ułóżyć warzywa. Bułki ułożyć na blasze w piekarniku i zapiekać aż do stopienia sera. Po wyciągnięciu polać np. ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 14.05.2012 20:26
Czytając składniki zastanawiałam się czy to ma być ser salami czy kiełbasa salami - już wiem że to ma być ser ale kiełbasa też pewnie by dobrze pasowała.
iwona332 19.08.2011 10:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak