Witaminowy talerz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    50 dag
  • marchewki

    kilka
  • fasolka szparagowa

    garść
  • kalafior

    1/2 sztuki
  • sól

  • cukier

  • sok z cytryny

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować. Marchewki oczyścić, umyć, osobno ugotować. Fasolkę oczyścić, pozbawiając łykowatych włókien, umyć, ugotować. Kalafior ugotować. Jarzyny ułożyć na talerzu, podawać na goraco z kawałkiem masła albo na zimno skropione sokiem z cytryny zmieszanym z oliwą, posypać zieleniną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorrota 06.02.2014 21:52
świetne połączenie;)
bgs1984 29.06.2012 13:43
mniam
marzenciak1985 29.06.2012 13:39
mniam
aga130982 07.02.2012 15:58
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat