Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniowy sos do mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 2 szkl
wino czerwone wytrawne 2 szkl
miód 2 łyżki
rozmaryn 2 gałązki
mąka ziemniaczana 1/1,5 łyżeczki
woda 1/4 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniowy sos do mięsa

Na głęboką patelnię wlewamy wino i wkładamy gałązkę rozmarynu. Gotujemy ok 5 minut i wyjmujemy rozmaryn. Dodajemy miód i wsypujemy wiśnie. Dusimy, aż wiśnie się rozpadną. mąkę ziemniaczaną mieszamy z zimną wodą i wlewamy do sosu.

Doprawiamy szczyptą soli i cukru w miarę potrzeb do smaku.

Gotujemy jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje. Podajemy od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 27.12.2016 17:39
Smaczny dodatek do mięsa.
jan_mag 27.12.2016 10:17
Na pewno pyszny!
asiatok 26.12.2016 22:14
fajna sprawa do mięska!
Franciszek 26.12.2016 21:27
ciekawy sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak