Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniowy blok
Margaryny, wodę, cukier i kakao rozpuszczamy i odstawiamy aby trochę przestygło. Herbatniki kruszymy i wraz z mlekiem w proszku mieszamy z masą.
Galaretka:
Galaretki przygotowujemy w wodzie, odstawiamy do lekkiego stężenia po czym dodajemy wiśnie i wykładamy na blok.
Biszkopt z makiem:
Białka ubijamy na sztywną piane z cukrem. Dodajemy żółtka, mieszamy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i mak. Mieszamy i pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut.
Masa śmietanowa:
Śnieżki przygotowujemy jak napisane na opakowaniu. Pod koniec dodajemy cukier puder i letnią żelatynę rozpuszczoną we wrzątku. Delicje kroimy w kostkę mieszamy ze śmietanką.
Przełożenie:
Wafel- mleczny blok- wiśnie z galaretką- masa śmietanowa- biszkopt z makiem