Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1 kg
spirytus 0,5 l
wódka 0,5 l
cukier 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniówka

Wiśnie płukamy i zasypujemy cukrem najlepiej w szklanym naczyniu. Odstawiamy i na trzeci dzień zalewamy wódką i spirytusem. Odstawiamy na trzy miesiące co jakiś czas potrząsając naczyniem aby cukier się dobrze rozpuścił. Po trzech miesiącach nalewkę należy przefiltrować przez gazę do butelek. Trzymamy w zimny i ciemnym miejscu.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 24.04.2013 13:11
ale mnie ochota naleciała na taką wiśnióweczke
Anna138 05.01.2013 23:45
Pyszna taka wiśniówka
Dorian 20.12.2012 07:59
fajny pomysl
Pietruszka 29.08.2012 21:39
super
Stenka 26.08.2012 18:36
też tak robię
kasiek 06.08.2012 20:37
uwielbiam naleweczki :)
kanu83 17.07.2012 18:09
extra
Ewelina47 06.04.2012 08:34
pyszna wiśnióweczka
Motorek 23.03.2012 09:16
pycha
Izabela/bella81 22.03.2012 10:27
pyszna
Ada-Gaba 22.03.2012 09:46
dobra
Mati13 21.03.2012 18:40
musi byc super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak