Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniowe usta w kokosowej piance
Żelatynę przygotuj w/g przepisu na opakowaniu.
Śmietanę przelać do wysokiego naczynia i ubić na sztywno z cukrem.
Jak galaretka zacznie tężeć , przelej do miski włącz mikser i zacznij ubijać tak długo aż zrobi się puszysta i zacznie przypominać piankę ,wtedy zacznij dolewać cienkim strumieniem żelatynę nie przerywając miksowania następnie powoli wlewaj mleczko kokosowe.Wyłącz mikser , potem zacznij dodawaj po łyżce ubitej śmietany ,masa ma nadal być puszysta.
Biszkopt posmaruj dżemem przyłóż drugi lekko dociskając .
Przygotuj formę .
Wlej pierwszą połowę masy, wyrównaj ułóż biszkopty, wlej drugą połowę masy, wierzch ciasta wyrównaj , posyp płatkami kokosowymi.
Wstaw na 3 godziny do lodówki.