Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniowe morze
Galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody, pozostawiamy do ostygnięcia i lekkiego stężenia.
Dobrze schłodzone mleko skondensowane ubijamy na puszystą pianę, wlewamy tężejącą galaretkę wiśniową i miksujemy do połączenia składników.
Ostudzone ciasto przekrawamy na pół, smarujemy 3/4 masy, na nią układamy wiśnie (ilość wg uznania), przykrywamy drugą połówka ciasta, wierzch smarujemy resztą masy. Wkładamy do lodówki na ok 1h.
Niebieskie galaretki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, pozostawiamy do ostygnięcia i lekkiego stężenia.
Na cieście układamy czekoladowe muszelki, rozsypujemy pokruszone drobno herbatniki i całość zalewamy lekko stężałą niebieską galaretką. wkładamy do lodówki do czasu całkowitego stężenia galaretki.
boki ciasta smarujemy bitą śmietaną i obkładamy pokruszonymi herbatnikami.