Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniowe mini serniczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 300g
wiśnie szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
woda ciepła 1/3 szklanki
cukier 1/2 szklanki
herbatniki 75g ok. 1,5 paczki
masło 60g ok. 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniowe mini serniczki

Kroki postępowania

1
Ciastka kruszę i dodaję do nich roztopione masło. Łączę dokładnie ze sobą i wykładam nimi dna papierowych papilotek. (Papilotkami wyłóżcie albo silikonowe foremki albo dużą formę do muffin)
Krok 1 - Wiśniowe mini serniczki foto
2
Umyte i wydrylowane wiśnie rozdrabniam blenderem na gładką masę. Małą miseczkę napełniam gorącą wodę i dokładnie rozrabiam w niej żelatynę.
Krok 2 - Wiśniowe mini serniczki foto
3
Do miski przekładam ser, dodaję do niego cukier i miksuję, dodaję wiśnie, miksuję - na końcu dodaję żelatynę
Krok 3 - Wiśniowe mini serniczki foto
4
. Gotową wiśniową masę przekładam na ciasteczkowe spody. Wygładzam wierzchy serniczków i wstawiam je do lodówki, na minimum 2 godziny, a najlepiej całą noc. Przed podaniem można ozdobić bitą śmietaną i wisienką lub obsypać tartą czekoladą ;-)
Krok 4 - Wiśniowe mini serniczki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 19.03.2015 16:38
co za pychotki
marcia7 19.03.2015 13:34
fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak