Wiśniowe mini serniczki

Wiśniowe mini serniczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    300g
  • wiśnie

    szklanka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
  • woda ciepła

    1/3 szklanki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • herbatniki

    75g ok. 1,5 paczki
  • masło

    60g ok. 4 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wiśniowe mini serniczki

Kroki postępowania

Krok 1 - Wiśniowe mini serniczki foto
Ciastka kruszę i dodaję do nich roztopione masło. Łączę dokładnie ze sobą i wykładam nimi dna papierowych papilotek. (Papilotkami wyłóżcie albo silikonowe foremki albo dużą formę do muffin)
Krok 2 - Wiśniowe mini serniczki foto
Umyte i wydrylowane wiśnie rozdrabniam blenderem na gładką masę. Małą miseczkę napełniam gorącą wodę i dokładnie rozrabiam w niej żelatynę.
Krok 3 - Wiśniowe mini serniczki foto
Do miski przekładam ser, dodaję do niego cukier i miksuję, dodaję wiśnie, miksuję - na końcu dodaję żelatynę
Krok 4 - Wiśniowe mini serniczki foto
. Gotową wiśniową masę przekładam na ciasteczkowe spody. Wygładzam wierzchy serniczków i wstawiam je do lodówki, na minimum 2 godziny, a najlepiej całą noc. Przed podaniem można ozdobić bitą śmietaną i wisienką lub obsypać tartą czekoladą ;-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Laila2786 19.03.2015 16:38
co za pychotki
marcia7 19.03.2015 13:34
fajnie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat