Wiśnie zaparzane

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    1 kg
  • cukier

    3 szkl
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wiśnie zaparzane foto
Wiśnie wydrylować i zasypać cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 2 - Wiśnie zaparzane foto
Kiedy puszczą sok. Zlać go do garnka, zagotować i zalać wiśnie. Czynność tą powtarzamy codziennie ok 4-5dni, aż wiśnie będą pomarszczone i półtwarde. Należy też spróbować sok, ma być bardzo słodki i w razie potrzeby dosypać cukier.
Krok 3 - Wiśnie zaparzane foto
Wiśnie włożyć do słoiczków, zalać gorącym sokiem i przewrócić do góry dnem. Powinny się zamknąć. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 20.02.2014 11:47
Świetne są do pączków :)
Klausia 20.02.2014 10:04
ciekawe, do czego później wykorzystujesz takie wiśnie :)?
Agnieszka-87-25 18.02.2014 07:39
muszą być dobre
gosia1988 17.10.2013 20:40
fajny przepis
artur7 17.10.2013 20:06
smaczne do placuszkow
caralajna 13.09.2013 07:37
uwielbiam wiśnie
gusia1000 05.09.2013 17:02
Znakomity smak.
Beata23 15.08.2013 10:44
dobre wiśnie
pestka 12.08.2013 00:21
nigdy tak nie robiłam - wyglądają na wspaniałe
Alex_M 07.08.2013 10:13
jeszcze takich nie robiłam, a podobają mi się te wisienki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat