WIŚNIE W SYROPIE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie bez pestek

  • cukier kryształ

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie myjemy, drylujemy i wkładamy do słoików. Zalewamy wodą, dosypujemy ok. 5 łyżek cukru na słoik. Pasteryzujemy ok. 15 min. Zimą dodajemy owoce do ciast i deserów. SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 18.08.2011 19:45
super
Ewelina47 02.03.2011 19:16
pycha
MAR3STA 12.01.2011 19:07
lubię wyjadać takie wisienki;)
kuklik 18.11.2010 08:56
do deserów super
Margo1 12.11.2010 09:41
bardzo lubię takie wiśnie
alaaa 05.11.2010 10:35
fajne do ciast,,
gacopierz23 01.11.2010 20:49
super do deserów
Natalia/tubisiek 31.10.2010 10:07
też takie robię :)
krzyniu1984 31.10.2010 07:26
bardzo fajne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat