Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie w syropie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1kg
woda 1 litr
cukier 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie w syropie

Wiśnie myjemy i wkładamy do umytych i suchych słoików. Wodę gotujemy z cukrem i studzimy. Wiśnie zalewamy zalewą i zakręcamy słoiki. Na dno garnka wkładamy bawełnianą ściereczkę, układamy słoiki, zalewamy wodą do 3/4 wysokości słoika i pasteryzujemy 10 minut od momentu zawrzenia wody. Słoiki odwracamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JulkaTomeczek 06.10.2015 20:30
Ja też uwielbiam je podjadać:)
Wafelek2601 06.10.2015 19:44
Bardzo dobre
norweska20 06.10.2015 19:02
fajna sprawa takie wisienki
marcia7 06.10.2015 19:01
świetne na zimę
Damiano
Damiano 06.10.2015 16:51
bardzo dobre
MałaMi89 06.10.2015 16:08
W tym roku nie miałam z czego zrobić, ale uwielbiam je jeść! :) najczęściej podjadam przy okazji pieczenia ciasta, ale i tak potrafię sobie otworzyć słoik :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak