wiśnie w syropie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    1 kg
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wiśnie umyć i wydrylować.przekładając wiśnie do naczynia-przesypywać cukrem.zostawić na ok.12 godz.następnie oddzielić wiśnie,a sok zagotować,zbierając z jego powierzchni szumowiny.przestudzonym syropem zalać wiśnie i wymieszać.proces powtórzyć trzykrotnie,z tym że ostatniego dnia zalać wiśnię gorącym syropem i całość przełożyć do słoików.pasteryzować przez ok.10 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna87 18.08.2012 16:21
no dobre
ronald88 18.08.2011 19:44
super
matii6 07.03.2011 15:53
super
iwona332 22.09.2010 22:53
super
alaaa 02.09.2010 10:20
super do deserów
Natalia/tubisiek 03.08.2010 16:31
szkoda, że takie pracochłonne bo sama bym takie zrobiła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat