Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie w syropie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 2 kg
cukier ok 0.5 kg
spirytus do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie w syropie

Wiśnie drylujemy.
Słoiki i zakrętki myjemy i wyparzamy.
Do słoików nakładamy wydrylowane wiśnie zasypujemy każdy słoik około 3 dużymi łyżkami cukru. Można dodać po łyżce spirytusu.
Pasteryzować około 10 min.
Wykorzystuję do babeczek lub do placków :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 25.04.2014 16:02
poproszę o słoiczek,bardzo lubimy wiśnie
Przepisy Joanny 06.03.2014 14:22
Bardzo dobre,ja zawsze dodaję 2 łyżki nalewki lub wódeczki wiśniówki, spróbuj, mają cudowny
Malinka 20.02.2014 09:14
Wiesz, co dobre :)
Czyki 10.01.2014 17:47
Taka nalewka, to znakomita do ciast i na GRYPE też!!!! :):)
Bernadeta1 29.12.2013 00:33
pyszne do deserów i ciasta
Ola1young 27.12.2013 15:45
pyszne zapasy,zazdroszczę ;)
gibli 22.10.2013 10:34
lubię takie:)
juuusta 12.09.2013 19:22
fajna sprawa
jussta 04.09.2013 19:48
robię podobne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak