Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie w cukrze

4.0
(21)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 1 kilogram
cukier 1,20 kilograma
sok z cytryny 1 łyżka
woda do zalania

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie w cukrze

Wiśnie myjemy, drylujemy i wsypujemy do garnka na dno, posypujemy cukrem, znów wiśnie i znów cukier, aż wszystko się skończy.

Po 3 godzinach wiśnie zalewamy wodą (tak, aby woda nie wystawała ponad stan wiśni) gotujemy.

Gdy zgęstnieje, dodajemy sok z cytryny i odstawiamy z kuchenki. Przekładamy do słoików, pasteryzujemy. Pyszne do deserów, omletów itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 19.01.2012 15:11
robię takie same
ronald88 18.08.2011 19:44
super
marcia71 01.05.2011 01:59
idealne na zimę
Agnieszka172 21.11.2010 18:37
niezły pomysł
kasiurek 18.07.2010 12:09
fajne muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak