wiśnie w cukrze

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    3 kg
  • woda

    1 litr
  • wiśnie

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wiśnie umyć i wypestkować. wodę zagotować z cukrem, ugotować syrop, włożyć wiśnie i gotować 20 minut na małym ogniu. pozostawić na 12 godzin. ponownie gotować do chwili, gdy owoce będą szkliste. ugotowane wiśnie wyjąć z syropu, ułożyć na metalowej nierdzewnej kratce, wysuszyć w pierniku. po wysuszeniu posypać cukrem, przełożyć do słoików, zakręcić wieczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 27.09.2010 18:38
super do dekoracji ciast i tortów

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat