wiśnie w cieście naleśnikowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśni

    600 g
  • ciasta naleśnikowego

    300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie opłukać,osączyć i związać po 4-5 za ogonki.Maczać w cieście i kłaść na gorący tłuszcz.Gdy się zrumienią,wyjąć,osączyć z tłuszczu i posypać cukrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof42 02.01.2011 14:25
takich jeszcze nie jadłem
Marcin46 18.09.2010 09:28
Jakież proste i jakieś miłe ;)
Anna216 06.05.2010 12:34
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat