wiśnie drążone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    3 kg.
  • cukier

    1 kg.
  • Syrop:

  • woda

    1 l.
  • cukier

    1 kg.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wiśnie umyć i wydrylować po usunięciu pestek włożyć do miski i przesypać cukrem odstawić najlepiej na noc następnego dnia zlać sok a wiśnie powkładać do umytych słoików,do rondla wlać wodę wsypać cukier wymieszać aby się rozpuścił i zagotować gorącym syropem zalewać wydrążone wiśnie do 3/4 słoika szczelnie zakręcić i pasteryzować od zagotowania się wody ok.8min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta Ryżek-Kalkowska 18.07.2016 16:31
wygląda smacznie :)
IKrakowianka 09.03.2014 18:32
pyszne wiśnie
Wafelek2601 06.08.2012 10:14
extra
Motorek 04.10.2011 16:44
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat