Wiśniak

Wiśniak

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z wisien

    6 l
  • miód

    3 l
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wiśniak

6 litrów wyciśniętego z wisien soku zmieszać z 3 litrami miodu uważając aby naczynie było nie pełne, nakryć denkiem i trzymać na zimnie. Skoro zacznie się burzyć należy przez parę dni zebrać szumowinę do momentu aż płyn będzie czysty. Po 3 tygodniach zlać zaczyn do barłyki i zakorkować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat