Wiosna na talerzu

Wiosna na talerzu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron z zupek \"chińskich\"

    2 op
  • kukurydza konserwowa

    1 puszka
  • rzodkiewki

    1 pęczek
  • ogórek zielony

    1 szt.
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    150 g
  • sól

    do smaku
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wiosna na talerzu

Makaron połamać/pokruszyć wymieszać z jogurtem i majonezem, odstawić aby całkowicie zmiękł (30 minut...trzeba sprawdzać co jakiś czas).
Kukurydze odcedzić z zalewy, warzywa drobno pokroić.
Wszystko razem wymieszać doprawić pieprzem i ew solą.
WIOSNA na talerzu i w gębie :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (30)

olkaaa 07.01.2012 11:18
super
Anna141
Anna141 02.07.2011 10:27
bardzo dobre
Aida 13.04.2011 12:22
po konsumpcji poproszę o recenzję ;)
aranka 13.04.2011 12:10
Oj po takich zachetam .to zaraz zabieram sie do tej sałatki wiosennej!! Napewno bedzie smaczna!!!!
Magdalena1110 24.03.2011 06:47
fajne
Barbara55 23.03.2011 16:05
wiosna już jest nie tylko na talerzu
kielcok1 26.02.2011 14:37
bardzo ciekawa sałatka, zaskakuje ten makaron
Mati13 08.01.2011 14:17
świetna!:)
Małgorzata106 05.01.2011 20:46
pycha
PaulaC
PaulaC 05.01.2011 18:01
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat