Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny tatar z śledzika

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie w oleju 2 szt
śledź solony 2 szt
olej rzepakowy 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sok z cytryny
szczypiorek
cebula 1 szt
papryka żółta 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny tatar z śledzika

śledzia w oleju dobrze odsączamy z oleju i drobniutko kroimy siekamy. Śledzie solone moczymy ok 30 min dwukrotnie wymieniając wodę. Po namoczeniu śledzie solone także drobno siekamy. Cebulkę obieramy i drobno kroimy. Paprykę zółtą myjemy usuwamy gniazda nasienne i także drobno siekamy. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki dobrze mieszamy siekając jeszcze noże. Doprawiamy sola ,pieprzem , olejem i sokiem z cytryny. Mieszamy i chłodzimy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pomocnik 30.04.2013 12:31
super wygląda
Rafał3 30.04.2013 11:00
smacznie wygląda i pewnie tak smakuje:)
Boska_Agatka 30.04.2013 10:58
mniam mniam wygląda rewelacyjnie
Paolcia 30.04.2013 09:30
wygląda bardzo smacznie :) trzeba spróbować :)
iwa643 30.04.2013 09:15
Polecam na kolację i imprezę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak