Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny ryż z patelni

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 1/2 szklanki
ryż dziki 1/2 szklanki
cukinia 1/4 szt
szczypiorek
olej lniany 1 łyżeczka
kukurydza 4 łyżki
cieciorka 4 łyżki
marchewka 1 szt
por 1 szt
sos sojowy
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny ryż z patelni

Ryż biały lub brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Tak samo robimy z ryżem dziki. Ugotowane ryże studzimy i mieszamy. Por kroimy w plasterki, marchewkę ścieramy na tarce. Kukurydzę i cieciorkę odcedzamy. Na patelni podsmażamy por ,dodajemy marchewkę i pokrojoną w plasterki cukinię , pod koniec dodajemy ryże. Mieszamy dodajemy cieciorkę i kukurydzę. Doprawiamy sosem sojowym , pieprzem i solą morską do smaku. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 24.02.2014 17:46
ale kolorowo
JOANNA16 09.10.2013 07:31
super obiadek
Olga_SK 18.04.2013 20:40
wygląda bajecznie :)
sunnymood 18.04.2013 18:21
genialny obiadek
Megg 18.04.2013 16:34
wiosennie, kolorowo i pysznie!!!
Bogusiaz 18.04.2013 16:00
bardzo fajny przepis
leonowie 18.04.2013 15:53
może na obiad nie zjem, ale na kolację z chęcia:)
iwa643 18.04.2013 15:49
polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak