Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
sos
-
por
1 szt -
masło klarowane
3 łyżki -
Martini Bianco
50 ml -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Lista składników
-
marchewka
1/2 kg -
masło
2 łyżki -
pieprz
-
sól
-
pstrag sredni
2 szt
Przepis i sposób przygotowania Wiosenny pstrąg z sosem porowym na martini
Marchewkę obieramy kroimy w kosteczkę gotujemy.
Pora kroimy w plasterki. Na maśle klarowanym podsmażamy por. Zalewamy martini. Redukujemy alkohol. Doprawiamy solą i pieprzem białym do smaku. Ugotowana marchewkę odcedzamy i podsmażamy na masełku. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Pstrąga podajemy polanego sosem porowym , obok kładziemy marchewkę .
Komentarze (10)