Wiosenny pstrąg z sosem porowym na martini

Wiosenny pstrąg z sosem porowym na martini

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

sos

  • por

    1 szt
  • masło klarowane

    3 łyżki
  • Martini Bianco

    50 ml
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Lista składników

  • marchewka

    1/2 kg
  • masło

    2 łyżki
  • pieprz

  • sól

  • pstrag sredni

    2 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wiosenny pstrąg z sosem porowym na martini

Pstrąga myjemy osuszamy w środku solimy i wstawiamy do piekarnika na ok 20 min.

Marchewkę obieramy kroimy w kosteczkę gotujemy.

Pora kroimy w plasterki. Na maśle klarowanym podsmażamy por. Zalewamy martini. Redukujemy alkohol. Doprawiamy solą i pieprzem białym do smaku. Ugotowana marchewkę odcedzamy i podsmażamy na masełku. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Pstrąga podajemy polanego sosem porowym , obok kładziemy marchewkę .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

norweska20 18.07.2015 00:50
chętnie bym zjadła
Katarzyna59 10.03.2015 20:02
wyśmienita rybka
gosia561 09.03.2015 14:01
bardzo apetyczny
RenataZ-et 09.03.2015 13:55
wygląda bardzo apetycznie
kasiaw 09.03.2015 13:17
pyszne danie
Aleksandra/Olcia 09.03.2015 12:02
apetycznie podane
Ania84 09.03.2015 12:00
mmmm rozmarzyłam się
Marta Ryżek-Kalkowska 09.03.2015 11:48
pysznie tutaj
erym 09.03.2015 11:38
wiosna, wiosna, wiosna ach to ty! taki przepis pobudzajacy, az chce sie zyc!
barbara11561 09.03.2015 11:23
świetna rybka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat