Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny pstrąg

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 szt
cytryna
masło 1 łyżka
pestki dyni 1 łyżka
orzeszki pistacjowe 1 łyżka
słonecznik 1 łyżka
cebula czerwona
sól
pomidorki koktajlowe 3 szt
jagody goji 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny pstrąg

Pstrąga myjemy osuszamy. Rybę solimy takęz w środku brzuszka. Cytrynę 1/4 jej częsci kroimy w kostkę i wkładamy do brzuszka wraz z kawałkiem masła. Cebule czerwona kroimy w piórka układamy na pstrągu . Rybę zawijamy w folie posmarowana masłem i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 30 min . Na patelni wszystkie bakalie prażymy. Po ok 25 min pstrąga lekko rozwijamy dodajemy pomidorki i bakalie i wkładamy do piekarnika na ok 6min. Ryba jest gotowa -posypujemy ją posiekanym koperkiem ,szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek 15.08.2012 10:59
mmm mega, ryby
Hanna5 30.04.2012 12:14
oj zjadłabym
pioge7 30.04.2012 09:28
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak