Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiosenny przekładaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 1
wędlina 20 dag
papryka czerwona 1
szczypior 1
majonez tradycyjny 20 gram
Czosnek suszony Prymat 2 kostki
śmietana 12% 2 łyżki
ser gouda 25 (tarty)
jajko ugotowane na twardo 6

Przepis i sposób przygotowania na: wiosenny przekładaniec

Kroki postępowania

1
Na początku kroimy w kostkę czerwoną paprykę.
Krok 1 - wiosenny przekładaniec foto
2
To samo postępujemy ze szczypiorkiem.
Krok 2 - wiosenny przekładaniec foto
3
Gotujemy wodę z solą na makaron (rodzaj w zależności od gustu, ja robiłem na makaronie Wstążki) potem go odsedzamy i czekamy, aby wystygnął.
Krok 3 - wiosenny przekładaniec foto
4
Na początku w naczyniu układamy makaron już ugotowany, polewany zrobionym sosem czosnkowym.Kroimy wędlinę w kostkę, a ser żółty ścieramy na tartce.Posypujemy papryką czerwoną.
Krok 4 - wiosenny przekładaniec foto
5
Gotujemy wodę z solą na jajka, następnie po 10min studzimy je w zimnej wodzie, potem obieramy ze skorupki.
Krok 5 - wiosenny przekładaniec foto
6
Robimy sos czosnkowy dodając kostki czosnkowe Knorr, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki śmietany, trochę soli i pieprzu.
Krok 6 - wiosenny przekładaniec foto
7
Na sam koniec ukadamy na wszytskich warstwach jajka pokrojone w cwiartki.
Krok 7 - wiosenny przekładaniec foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak