Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny obiad

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki młode 500 g
cebula 1 szt
smalec 1 łyżka
ogórek gruntowy 300 g
śmietana 18 proc 3 łyżki
ocet 1 do smaku
sól i pieprz
jajko 2 szt
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny obiad

Ziemniaki gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Cebulę siekamy i szklimy ją na smalcu. Dodajemy do ziemniaków ,dokładnie (lekko) mieszamy.
Ogórki obieramy ,kroimy w talarki. Szczypior siekamy ,dodajemy do ogórków ,mieszamy ze śmietaną. Do smaku doprawiamy octem ,solą i pieprzem.
Jajka smażymy na dobrze rozgrzanej patelni (na łyżeczce masła) ,oprószając solą i pieprzem. Żeby żółtko się nie ścięło ,zaraz wbiciu jajka na patelnię ,zmniejszamy płomień. Podajemy z młodymi ziemniaczkami oraz mizerią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Skotka 14.04.2015 13:44
Uwielbiam takie jedzonko, posypałabym jeszcze koperkiem albo szczypiorkiem:)
IKrakowianka 14.04.2015 12:01
bardzo lubię :)
Aleksandra/Olcia 14.04.2015 11:49
i do tego kubek maślanki! pycha !
patryska76 14.04.2015 11:30
zdecydowanie moje smaki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak