Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny kwiat

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser żółty 200 gram w kawałku
ziemniaki 3-4 sztuki
łosoś 150 gram
tymianek
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
cytryna
oliwa polania łososia
olej do smażenia do smażenia frytek
szpinak mrożony 150 gram

Porada

Tan kwiat to pierwszy zwiastun wiosny, który mam nadzieję, że wnet zagości w naszych ogrodach.

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny kwiat

Ser żółty przecinamy na 2 grube plastry. Blaszkę wykładamy papierem do wypieków. Układamy na niej ser. Wkładamy do piekarnika i delikatnie topimy (około 5 minut), by ser dał się formować. Gotowe plastry przenosimy na postawioną do góry dnem szklankę. Formujemy kształt miseczki. Pozostawiamy do zastygnięcia w chłodzie.

Na patelni smażymy na oliwie łososia wcześniej przyprawionego solą, pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną tymianku.

Ziemniaki kroimy w kostkę i smażymy w głębokim oleju ( jak frytki).

Liście szpinaku smażymy do miękkości na maśle. Doprawiamy pieprzem i solą. Gotowe miksujemy.

Usmażone ziemniaki oraz rybę mieszamy razem i przekładamy do serowych miseczek.
Szpinak przekładamy do worka cukierniczego i za pomocą specjalnej końcówki wyciskamy kwiatowe liści.

Całość dekorujemy pomidorem, koperkiem oraz plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 09.05.2015 20:33
ciekawy pomysł
berys18 08.05.2015 07:24
ładny i ciekawy pomysł
gusia1000 20.03.2015 00:12
Na wiosnę warto go robić.
misia53 01.02.2015 14:30
cóż za wystawne danie
Ola1young 01.02.2015 11:15
pomysłowa przekąska
ada.la 01.02.2015 08:44
rewelacyjny pomysł
cukiereczek 01.02.2015 08:36
apetyczne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak