Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny gulasz warzywny

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
pomidor 1 szt
ogórek 1 szt
pieczarki 5 szt
cebula 1 szt
bakłażan 1/2 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
oregano
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny gulasz warzywny

Kroki postępowania

1
Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Paprykę oczyszamy z gniazd nasiennych. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Ogórka i bakłażana kroimy w plasterki, a pozostałe warzywa na mniejsze kawałki. Na oliwie podsmażamy cebulę.
Krok 1 - Wiosenny gulasz warzywny foto
2
Dodajmy paprykę, bakłażana, ogórka i pieczarki. Dusimy około 10 minut cały czas mieszając. Następnie wrzucamy pomidora i dusimy jeszcze kilka minut, aż pomidor się rozgotuje. Gulasz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano. Gotowy gulasz wykładamy na talerz i posypujemy natką pietruszki.
Krok 2 - Wiosenny gulasz warzywny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 20.04.2014 22:27
Smaczne danie:)
as28 20.04.2014 20:03
mniam mniam
patryska76 20.04.2014 17:25
Ale pyszności :)
Zdzisław 20.04.2014 16:51
same pyszności na talerzu
Marta1986 20.04.2014 16:38
pyszny gulasz
Ankha 20.04.2014 16:00
Ładnie podana potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak