Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny deser

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka kiwi 2 szt.
galaretka 2 szt./bursztynowe o smaku coli
galaretka 2 szt/poziomkowe
bita śmietana w proszku 2 szt
mleko
czekolada gorzka 2 szt/64 % kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny deser

Wykonanie:
Galaretkę poziomkową gotujemy według opisu na opakowaniu, po czym wlewamy po równo do wcześniej przygotowanych pucharków i odstawiamy do zastygnięcia. Gdy galaretka zacznie zastygać, przygotowujemy kolejną galaretkę o smaku bursztynowym, lekko studzimy i zalewamy drugą warstwę w pucharkach i ponownie odstawiamy. Górną warstwę w pucharkach zalewamy galaretką o smaku kiwi. Bitą śmietanę ubić według przepisu na opakowaniu, wyłożyć na schłodzoną galaretkę i posypać startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 16.05.2017 17:07
Świetny deserek;))
agaK. 16.05.2017 16:36
Wygląda super:)
Róża1 15.05.2017 21:56
smaczny deserek !!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak