Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne risotto

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 1 szklanka
bób 20 dkg
szynka gotowana 10 dkg
bulion warzywny 1/2 litra
ząbki czosnku 2 sztuki
natka pietruszki 2 łyżki
Szafran nitki Prymat 5 niteczek
oliwa
parmezan starty 3 łyżki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne risotto

Czosnek obrać, delikatnie nakłuć nożem.
Szynkę pokroić w małą kostkę.
Pokrojoną szynkę i czosnek, podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
Dodać bób, wszystko razem podsmażać 5 minut, wyjąc czosnek, dodać ryż, wymieszać, podlewać powoli bulionem.
Gotować na małym płomieniu, mieszając od czasu do czasu, aż ryż stanie się miękki.
Na chwilę przed zakończeniem gotowania, wsypać pietruszkę, szafran, doprawić solą, pieprzem.
Odstawić z palnika, dodać ser, dobrze wymieszać i podawać.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 04.08.2015 12:02
bardzo apetyczne
Stenka 14.07.2015 18:41
fajny przepis
Grazyna0211 14.07.2015 18:12
pyszna wersja
Konczi 14.07.2015 17:07
ono musi być przepyszne - pieklenie wygląda !
Bernadeta1 14.07.2015 16:36
moje smaki, pyszne
Renata9 14.07.2015 15:36
Rewelacyjne risotto, aż ślinka leci :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak