Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne mini torciki chlebowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb tostowy 1 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
jajka ugotowane na twardo 5 szt
majonez tradycyjny 1 słoik
szczypiorek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
rzodkiewka 1 pęczek
zielona sałata 1 szt
pomidorki koktajlowe 2 op
ogórek zielony 1 szt.wiekszy
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
jogurt grecki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne mini torciki chlebowe

1.
Sposób wykonania. pasta 1 z tuńczyka i sera białego - 250 gr sera białego wkładam do miski ,do sera dodaje odsączonego tuńczyka ,sól, ,pieprz,paprykę słodką wszystko miksuje na jednolitą masę, pasta 2 - pasta jajeczna ze szczypiorkiem .Jajka ugotowane na twardo obrane rozdrobione widelcem z dodatkiem pieprzu ,soli, pokrojonego szczypiorku i połączone z majonezem. pasta 3 - ser biały zmiksowany z solą ,pieprzem i jogurtem naturalnym.
2.
Pierwszą kromkę chleba smaruje pastą nr. 1 nakładam 2 kromkę smaruje pastą nr .2 nakładam 3 kromkę smaruje ponownie pastą nr 1 nakładam ostatnią kromkę .Dociskam dokładnie ,cały torcik smaruje pastą nr.3 ,dekoruje nowalijkami wiosennymi .Torcik wkładamy na 2 godz do lodówki a najlepiej na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 27.01.2017 22:17
Miło mi i za razem dziekuje.;)
gusia1000 27.01.2017 22:13
Samo zdrowie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak