Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne mini torciki chlebowe
Sposób wykonania. pasta 1 z tuńczyka i sera białego - 250 gr sera białego wkładam do miski ,do sera dodaje odsączonego tuńczyka ,sól, ,pieprz,paprykę słodką wszystko miksuje na jednolitą masę, pasta 2 - pasta jajeczna ze szczypiorkiem .Jajka ugotowane na twardo obrane rozdrobione widelcem z dodatkiem pieprzu ,soli, pokrojonego szczypiorku i połączone z majonezem. pasta 3 - ser biały zmiksowany z solą ,pieprzem i jogurtem naturalnym.
2.
Pierwszą kromkę chleba smaruje pastą nr. 1 nakładam 2 kromkę smaruje pastą nr .2 nakładam 3 kromkę smaruje ponownie pastą nr 1 nakładam ostatnią kromkę .Dociskam dokładnie ,cały torcik smaruje pastą nr.3 ,dekoruje nowalijkami wiosennymi .Torcik wkładamy na 2 godz do lodówki a najlepiej na całą noc.