Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne łódeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 2 sztuka
sałata lodowa 2 liście
cebula czerwona 1 sztuka
feta 1 sztuka
warzywa marynowane 10 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne łódeczki

Cytrynę myjemy i przekrajamy na pół w poprzek, wydrążamy miąższ do miseczki. Sałatę lodową myjemy, rwiemy na małe kawałeczki i układamy na łódeczkach z cytryny. Ser feta marynowany w ziołach w kosteczkach układamy na sałatę, następnie używając marynowanych warzywek SMAK układamy je na łódeczkach z cytryny wedle uznania co kto lubi np. marynowany czosnek, pieczarki, mini kolby kukurydzy czy patisony. Całość kropimy sokiem z miąższu cytryny. Na koniec dekorujemy piórkiem czerwonej cebuli. Smacznego;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak