Wiosenne łódeczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

    2 sztuka
  • sałata lodowa

    2 liście
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • feta

    1 sztuka
  • warzywa marynowane

    10 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cytrynę myjemy i przekrajamy na pół w poprzek, wydrążamy miąższ do miseczki. Sałatę lodową myjemy, rwiemy na małe kawałeczki i układamy na łódeczkach z cytryny. Ser feta marynowany w ziołach w kosteczkach układamy na sałatę, następnie używając marynowanych warzywek SMAK układamy je na łódeczkach z cytryny wedle uznania co kto lubi np. marynowany czosnek, pieczarki, mini kolby kukurydzy czy patisony. Całość kropimy sokiem z miąższu cytryny. Na koniec dekorujemy piórkiem czerwonej cebuli. Smacznego;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat