Wiosenne leczo z kukurydzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    4 szt
  • parówki cielęce

    5 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • cebula

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka zielona

    1 szt
  • pomidor

    4 szt
  • ketchup pikantny

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • kukurydza w puszce

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie dobrze myjemy osuszamy i kroimy w równa kostkę. Cebule i czosnek siekamy. Na oleju podsmażamy cebule i czosnek, dodajemy pokrojoną cukinię. Mieszamy. Papryki myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie paski. Dodajemy do cukinii. Pomidory kroimy w drobniutka kostkę dodajemy do pozostałych warzyw. Chwilę smażymy. Doprawiamy papryka i solą do smaku. Podlewamy szklanka wody i dusimy ok 10 min. Dodajemy ketchup, pokrojone parówki i kukurydzę. Jeszcze chwilę gotujemy. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Goya 30.08.2016 12:08
mam dzisiaj ochotę na leczo
IKrakowianka 24.04.2016 22:14
bardzo apetyczne leczo
Barbara13 24.04.2016 21:34
Fajny sposób na coś smacznego i sycącego
Pani Domu 24.04.2016 20:59
wygląda pysznie
Stenka 24.04.2016 16:51
smaczne danie
Wafelek2601 24.04.2016 15:57
Aż chce się jeść

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat