Wiosenne jajka z ogórkiem kwaszonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    5 łyżek
  • keczup

    2 łyżki
  • ogórek kwaszony

    1 sztuka
  • jaja na twardo

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane jajka obrać ze skorupek i przekroić na pół( wzdłuż). Jajka posmarować majonezem. Ogórek kwaszony pokroić w plasterki, plasterki w ćwiartki. W każdą połówkę jajka posmarowanego majonezem włożyć po dwie ćwiartki plasterka ogórka i ozdobić kleksem z keczupu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 03.09.2013 17:43
taka wersja jest pyszna
mela25 15.07.2013 08:31
fajny pomysł
mariusz14 23.07.2012 16:36
pycha
Katarzyna/kate1980 24.03.2012 22:18
pomsyłowe
IZABELA29 29.12.2011 12:08
pycha
Barbara55 28.04.2011 16:40
fajne jaja
kielcok1 15.04.2011 19:13
dla mnie bomba
rakow2 19.01.2011 14:13
niesamowite
Iwusia 17.12.2010 20:06
ale fajne :D muszę wypróbować :D
marta639 17.09.2010 17:03
Dobre.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat