Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne jajka na liściach szpinaku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 7 szt
kukurydza 5 łyżek
papryka marynowana 2 kawałki
chilli
Czarnuszka nasiona Prymat
pomidory suszone
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
majonez 1 łyżka
jogurt 1 łyżka
twaróg 25 dag
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne jajka na liściach szpinaku

Jajka gotujemy na twardo. Pięć ugotowanych jajek przekrawamy i usuwamy żółtka dwa pozostałe siekamy razem z wyjętymi żółtkami. Do posiekanych jajek dodajemy pokruszony twaróg , odcedzona kukurydzę , posiekana natkę pietruszki i pokrojoną drobno paprykę marynowaną . Doprawiamy pastę jogurtem ,majonezem, chilli,czosnkiem niedźwiedzim,solimy do smaku. Pastę dokładnie mieszamy i nakąłdamy obficie do jajek. Faszerowane jajka układamy na liściach szpinaku ,posypujemy obficie przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 04.02.2013 17:18
muszą być pyszne
Katarzyna34 04.02.2013 13:58
wygląda Ślicznie ciekawe jak smakuje ?
Beata61 04.02.2013 11:35
Wiosna na talerzu :)
aisoglam 04.02.2013 10:13
Wyglądają bardzo apetycznie
jasiek 04.02.2013 10:01
wyglądają bajecznie
jasiek 04.02.2013 10:01
wyglądają bajecznie
iwa643 04.02.2013 09:42
Smaczne i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak